Строителни работници крадат материали

Строителни работници от различни националности, работещи в проекта King Abdullah Financial Center крадат строителни материали на стойност милиарди риала през последните месеци.

„Кражбата на медна ламарина на стойност милион риала е извършено през последните месеци, като тези, които са участватвали, вече са арестувани и предадени на съответните органи,“ източници са цитиран от местните медии.

Работниците признаха за кражба на медна ламарина, първо ги нарязвали вътре в сградите, а след това ги поставя в облеклото им или в раници или в чували за компютри и мобилни телефони, за да се премине през проверка за сигурност в края на работния ден. Казаха, че след това листовете се продават в чужбина, от банди специализирани в покупко-продажба на мед, алуминий и други материали в черния пазар.

King Abdullah Financial Center е на стойност около SR28 милиарда, ще даде голям тласък на икономиката на страната, тъй като тя е създадена за да бъде един от водещите център за специалисти за най-големите световни финансови компании.

Повече от 25 000 работници от различни националности са работили денонощно по планиране, архитектура, строителство и инженеринг, за да завършите всички офис кули, хотели, открити площи, зелени площи и джамии.

Проектът се очаква да бъде завършена до 2020 г..

Въпреки постигнатия напредък, обаче източници наскоро съобщиха, че втората по големина компания за изпълнение на проекта, е преустановил работа, след като работниците не са получили заплатите за срок от четири месеца.

Проектът включва около 127 инвестиционни кули, включително кули които ще бъдат настанявани служители на финансовата академия, и други банки, компании и инвестиционни институции и развлекателни центрове.

Проектът включва и редица административни офиси, жилища, пет-звездни хотели, както и други сгради на държавни агенции, служби за сигурност на гражданска защита.

Вашият коментар