Планира се ремонт на моста Whittemore

Градчето Borough трябва да изгради план за ремонт на моста Whittemore. Стойността на ремонта е повече от 6,2 милиона щатски долара вероятно ще започне през пролетта, и служителите скоро ще започнат планиране на трафика по време на строителството.

Търговците са загрижени за това как проектът, който ще отнеме два строителни сезона за да се завърши, ще се отрази на бизнеса.

„Ние винаги сме се чудили дали моста ще бъде затворен в едното платно или ще се позволи двупосочно движение“ заяви Марко Нардели който е собственик на Nardelli’s Grinder Shoppe, който е в близост до моста. „Ние определено бихме предпочели двупосочно движение, в противен случай това би довело до затруднения за бизнеса ни.“

Предварителните индикации от квартала са, че мостът ще бъде отворен само в източната посока – от центъра на квартала към магистралата и източната страна.

Нардели каза, че ако движението стане еднопосочно, той би предпочел трафик да дойде от запад в градчето от магистралата.

Инжинер Кен Ханкс, който ще има думата по въпроса за решението, каза, че е разговарял с няколко собственика на магазини и че най-доброто решение е еднопосотното движение да отива към источната поска.

Вашият коментар