Отваря врати нова пожарна в град Селина

В град Селина местните градските власти очакват с нетърпение да отвори врати новата пожарна станция, като един от най-значимите и най-очакваните общински проекти през 2015. Марк Метдекер директор по обществена безопасност каза: „строителството е в ход и е на път да започне в края на пролетта.“

„Това е първата нова правителствена сграда в град Селина някога е конструирана, така че това е голямо събитие за нас,“ каза Метдекер. „Това е първата от много правителствени сгради, които ще създаваме през следващите няколко години.“

Строежа на новата сграда ще увеличи бройката на доброволците с до 50 души. Това ще осигури по-голяма сигурност на града.

Кметът Шон Тери, който се пенсионира като капитан от отдела през 2010 г., каза че в новата си роля той е отговорен за защитата на града в извънредни ситуации и укрепване срещу природни бедствия.

През ноември, градът потърси и получи грант от 12 500 щатски долара от фондацията на CoServ.

Кмета на града заяви още, че след изграждането на нова пожарна, той ще има за цел подобряването и на други обществени сгради. За него това е от основно значение за развитието на града.

Вашият коментар