Недоволство в Китай поради спряно строителство на офис сгради

Централното правителство започна да взима мерки поради разточителните строителни проекти и офис комплекси, одобрени от редица местни власти.

На полвина построен офис комплекс в Източен Китай провинция Анхуей се превърна в горещ картоф за местната власт. Изграждането на 13 етажана офис сграда е започнало от правителството на Xiaoxian окръг през 2009 г., и беше спряно през 2012 г., след като Wu Baoliang главен служител на този, е бил разследван по обвинения в корупция.

Офис сградата е с обаща площ от 57 700 кв м и с обща инвестиция от близо 23 милиона юана ($ 3700000), също беше спряна. Спирането на проекта причини надигането на обществено недоволство през октомври, след като Youth Daily разкри, че сградите са били оставени без надзор и без поддръжка в продължение на две години.

Площа пред сградата се превърна в рай за овчари, и стотици овце са били забелязани там, а някои от животните забелязани в празните офиси, според доклада.

Джан Десонг, жител на Xiaoxian, каза че местните хора не са имали достъп до информация за правителствените сгради. „Ние не разбираме защо този луксозен проект е одобрен,“ каза той. „Очевидно е, че това е загуба на пари от данъкоплатците.“

В отговор на това правителство обяви, че планира да привлече търговски инвестиции, за да продължи строежа на полуготови сгради, същото така човек от отдела заяви, че ако правителството не е в състояние да намери достатъчно инвестиции, сградите ще бъдат пуснати на търг.

Местните власти са били принудени да се откажат от проекта, тъй като изграждането на нови правителствени сгради е строго забранено от централното правителство, заяви тяхен представител представител.

Вашият коментар