Назрява протест заради нова сграда

В момент, когато град Самбалпур в Индия има недостиг на детски площадки, областната администрация планира да изгради новата административна сграда на Sambalpur Corporation. Решението междувременно, не е съгласувано с жителите на града.

Разположен по околовръстен път, земята на която ще бъде строителството се простира върху три декара земя, която принадлежи към Катедра по приходите. Теренът е една от големите детски площадки на града с няколко важни турнири организирани в него. Освен това се организират културни събития и публични срещи.

С разширяването на града скокообразно и високите сгради никнат като гъби в бързо темпо, детските площадки са започнали да намалят. В най-тежко засегнати са децата, които извършават своите занимания на открито.

По-рано имаше детски площадки в Railway Colony, Farm Road и в няколко други района. Всъщност всеки регион има свой постоянена земята, където децата имат достатъчно пространство, за да играят и да се развиват. Въпреки това те постепенно започнаха да изчезват благодаря на бетонната джунгла.

Поради тези факти жителите на местния град за обезпокоени от строителството на подобни сгради и са твърдо решени да го предотвратят. Предстои развитие по въпроса.

Вашият коментар