Навлизат нови строителни иновации в Нигерия

Значително е развитието на жилищно строителство след приемането на съвременни строителни технологии и строителни методи, насочени към подобряване на скоростта на строителство и красотата на сградите.

Приемането на нови технологии в жилищно строителство е често срещана гледка в големите нигерийски градове, тъй като хората са стриктни в избора на своите строителни материали. Една от най-забележимите промени в жилищното строителство е използването на мрамори и плочки в външните стени. Това, което виждаме в края на повечето строителни конструкции са красиви и елегантни структури, които са доста привлекателни, но не както се казва всичко което блести е злато.

Варнава Атие каза, че от време на време някои от сградите покрити с красиви плочки или други атрактивни строителни материали са направени за да прикрият дефектни структури, които в най-дългосрочен план ще имат отрицателно въздействие върху тези сгради и обитателите им.

Атие каза, че използването на модерни технологии в строителството е добре дошло, но изборът на чудноватите материали не трябва да бъдат принесени в жертва на стандарта, здравината и издръжливостта. Той каза, че едно добро нещо за технологиите в жилищното строителство е, че екологичните проблеми са поставени под внимание по време на производството на тези материали. Той обаче посочи, че някои от тези материали все още представляват заплаха за здравето заради техните химически съдържания, като добави, че има още какво да се направи при проверка на съдържанието на внесени и местно производство на строителни материали.

Атие който в момента е на строителната комисия, каза въпреки иновациите в строителството на сгради, традиционните тухли остават най-доброто за околната среда на Нигерия.

Вашият коментар