Израел одобрява мащабно строителство

Израелските власти са одобрили изграждането на най-малко 623 селища на Западния бряг в рамките само на една седмица. Решението идва на фона на нарастващото напрежение в региона в навечерието на планираното гласуване на ООН за държавност на Палестина. В четвъртък, Израел даде зелена светлина за изграждането на 243 нови жилища в Рамот в Източен Ерусалим, Западния бряг, заяви общинският говорителката. Страната също така одобри изменения на съществуващите проекти за 270 жилища в същия район и в кварталите на Хар Хома. По-рано в сряда, общинския съвет на Ерусалим одобри изграждането на 380 нови селища в две области на града и в южната му част, включително приложените области отвъд демаркационната линия.

„Общинската комисия е дала разрешения за строеж за 307 жилища в Рамот и 73 в Хар Хома“, каза Йозеф Алалу, общински съветник на Ерусалим.

Според Алалу, строителството на нови жилища на Западния бряг може да застраши мирния процес между израелци и палестинци.

„Правят се опити за да докаже, че Ерусалим е единна и да се създадът различни факти по местата. Но виждаме, че междувременно, че всякаква възможност за споразумение и за съвместното съществуване се отдалечава все повече и повече в далечината, „каза той.

Вашият коментар